Fii SMART
Joacă-te cu noi!
Să nu uităm de importanța jocului în viața copiilor: le dezvoltă cel mai bine spiritul de echipă și le îmbunătățește abilitățile sociale. Ii ajuta sa fie mai inventivi, mai inteligenți, mai fericiți, flexibili și optimiști. O cale sigură de a le dezvolta imaginația, creativitatea, abilități de rezolvare de probleme, de a menține și îmbunătăți sănătatea fizica și emoțională. Așa că, luând în considerare toate avantajele prezentate mai sus, de ce să nu ne jucam?
Oferim o gamă largă de experiențe legată de jocuri organizate atât în sală cât și în aer liber, de competiții organizate atât la nivel local cât și național, de promovare a unor jocurilor de societate (boardgames)
Vă așteptăm La Centru
Str. Războieni, nr. 14 bis, Tulcea
Contact: 0748906556
Coordonatori,
Rădulescu Claudia
Radu Blejan
Jocuri de societate
La modul general jocurile de societate înseamnă o activitate competitivă între cel puțin 2 jucători, bazată pe interacțiunea directă față în față, realizată într-un timp și un spațiu delimitat, fără a avea un scop extern ca de ex. obținerea unui câștig material, ci unul intern constând în plăcerea de a se juca.
Finalitatea către care este direcționat jocul de societate este de ex. parcurgerea în timpul cel mai scurt a unui traseu sau colectarea unui anumit număr de resurse, iar ea poate fi atinsă respectând un anumit set de reguli acceptate de jucători de comun acord.
Majoritatea jocurilor implică jucătorii participanți pe toată perioada de derulare a jocului; scopul jucătorilor fiind acela de a aduna puncte de câștig (adesea necunoscute de ceilalți jucători) și nu de a-i elimina din joc pe ceilalți jucători.
Aceste jocuri NU sunt jocuri de noroc, nu aduc un profit material, ci au un beneficiu clar pentru buna dispoziție și învățarea în mod plăcut și distractiv a jucătorilor. Aceste jocuri NU se adresează doar copiilor. În trecut, jocurile de societate erau folosite la petreceri mai ales de adulții din clasa de sus și de mijloc cu scopul de a se distra.
Odată cu apariția radio-ului sau a televiziunii, multe dintre aceste jocuri au pierdut din popularitate și au fost transformate în jocuri cu planșă.
Viziunea prin care aceste jocuri sunt doar de copii se datorează și dezvoltării masive începând cu anul 1975 a jocurilor de societate destinate în mod special familiilor cu copii.
Dezvoltarea cea mai de amploare a fost înregistrată și poate fi constatată și în prezent mai ales în Germania, unde sunt editate așa-numitele German games sau Eurogames.
Acestea se disting de jocurile editate în Statele Unite ale Americii (American-style board game) unde sunt preferate jocurile bazate pe noroc (care depind de cifra de pe zar), cu o competitivitate ridicată și care au în general tematică militară (un exemplu în acest sens este jocul Risk).
Jocuri outdoor
Acestea oferă nenumărate beneficii fizice și emoționale. Activitățile în aer liber sunt reprezentate prin diverse jocuri de echipă sau exerciții individuale, în care se urmărește atât evoluția fiecărei persoane în parte, cât și evoluția întregului grup. Jocurile în aer liber solicită persoanelor implicate multă atenție, spirit de echipă, curaj, responsabilitate și capacitate de a comunica.